Programska knjižica 13. savjetovanja za narodne knjižice

Preuzmi

 

Glasovanje za najbolji film Knjižničarskog filmskog festivala

Glasuj

 

Evaluacijski upitnik – namijenjen poboljšanju sadržaja, organizacije i budućih aktivnosti na skupu

O savjetovanju

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu glavni je organizator 13. savjetovanja za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj – s međunarodnim sudjelovanjem (Umag, Hotel Sol Garden Istra for Plava Laguna, 20. – 22. listopada 2021.). Suorganizatori ovogodišnjeg savjetovanja su Hrvatsko knjižničarsko društvo (Sekcija za narodne knjižnice), Gradska knjižnica Umag i Društvo bibliotekara Istre. Partneri Savjetovanja su Narodna in univerzitetna knjižnica i Zveza bibliotekarskih društev Slovenije.

Tema ovogodišnjeg savjetovanja je: Narodne knjižnice – jačanje kulturne, obrazovne i društvene uloge u globalnim kriznim situacijama.

Cilj 13. savjetovanja je pokazati kako su knjižnice, unatoč iznimno teškim okolnostima, u skladu sa svojim organizacijskim, tehničkim, financijskim i ljudskim potencijalima prilagodile svoje poslovanje situaciji u kojoj je došlo do smanjenja ili potpune obustave dijela aktivnosti u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama. Navedeno se odnosi i na dio knjižnica koje su se istovremeno s pandemijom bolesti COVID-19 suočile s posljedicama elementarnih nepogoda (potres, poplava), što je zahtijevalo dodatne napore u saniranju knjižničnih prostora, opreme i građe. Cilj Savjetovanja je i uputiti knjižnice na međusobno povezivanje u promijenjenim uvjetima uzrokovanim kriznim situacijama u svrhu njihova razvoja u „novom normalnom“ okruženju.

Organizator

Suorganizatori

Pokrovitelj

Partneri

Podupiratelji